Твердосортні макарони – переваги і недоліки

Твердосортні макарони – переваги і недоліки
У сучасному світі відмова від дешевих і некорисних макаронів стала
звичною справою. Зараз в моді бути здоровим та споживати «правильну»
їжу, якою якраз являється макарони твердих сортів. Навіть дієтологи радять
включати їх в свій раціон, оскільки твердосортні макарони містять безліч
корисних мікроелементів, які необхідні для функціонування організму, а
саме натрій, калій, кальцій, магній, фосфор, залізо, а також вітаміни В1, В2,
В3, В5, В6, В9, РР, А.
Макарони твердих сортів пшениці підходять для правильного
харчування – вони сприятливо впливають на роботу шлунково-кишкового
тракту за рахунок високого вмісту клітковини. Вони відносять до повільних
вуглеводів, а отже, такі макарони розщеплюються повільно і довше
постачають організм енергією. Добре приготовані макарони твердосортні
сприймаються організмом як висівки (рос. висівки), які погано
перетравлюються, а це, в свою чергу, стимулює роботу кишечника та
допомагає вивести токсини.
Ще однією особливістю макаронів з твердих сортів пшениці є ті, що
після варіння зменшується їхня калорійність, яка дорівнює 100ккал/100г, а
відміну від калорійності у сухому вигляді – 330 ккал/100г. Саме ця
властивість так цінується тімі, хто хоче схуднути або дотримується
здорового харчування, адже після вживання твердосортних макаронів довго
не виникає почуття голоду та бажання перекусити.
Недоліком від вживання макаронів твердих сортів можна вважати
тільки ті, що при зловживанні цим продуктом можна нанести шкоду
організму, особливо, якщо вживати його з жирними продуктами та соусами,
оскільки калорійність значно зросте.
Перед тим як купувати макарони обов'язково вивчіть їхній склад. У
нього повинно входити тільки борошно з твердих сортів пшениці, вода та
інколи яйця. Іноді склад може викликати сумніви, тоді потрібно оцінити
продукт візуально. Твердосортні макарони мають жовтий чи білий колір
з білими і чорними вкрапленнями, гладкою структурою. Вироби зі
звичайного борошна мають виразний неприродний колір, жорстку поверхню.
Найкращим варіантом для покупки макаронів твердих сортів є
італійські макаронні вироби, наприклад, Barilla. Беручи цю продукцію можна
бути впевненим, що вона якісна і корисна, а найголовніше – здорова. Для
італійців синій колір – це знак якості пасти аль денте. На сьогодні ця
продукція вважається номером 1 в Італії.