Продавець Інтернет магазин чаю, кави, солодощів та спецій. розвиває свій бізнес на Prom.ua 6 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
170 відгуків

Зараз компанія не може швидко обробляти заявки клієнтів. Закази та повідомлення для компанії, приправлені з 30.12.2019 по 08.01.2020, будуть оброблені пізніше. З 09.01.2020 компанія продовжить роботу у звичайному режимі.

+380 (96) 095-99-56
вул. Жасмінова, 5, Львів, Україна
Чай. Кава. Солодощі. Спеції.

Оливки і маслини – в чому різниця?

Оливки і маслини – в чому різниця?

Оливки і маслини – в чому різниця?

      Існує думка, що маслини і оливки – це плоди різних дерев, оскільки
вони відрізняються своїм кольором та смаком. Та це твердження є хибним.
Розділяти їх прийнято тільки в країнах СНД.
      Насправді це вони ростуть на одних і тих самих дерев, а от збирають їх
по-різному. Плоди, які у нас прийнято називати оливками зриваються з дерев
недостиглими, тому вони мають зелений колір; маслини – це уже достиглі
плоди, які не потребують зривання – вони самі осипаються з крон дерев на
спеціальні сітки, які до них підвішені.
      Основною різницею між оливками і маслинами є те, що незрілі плоди –
оливки – ніколи не використовуються для виготовлення олії. Їхнє
призначення бути легкою закускою і збирають їх в жовтні. Їсти, що ті, що ті
плоди сирими неможливо, адже вони є надзвичайно гіркими, саме тому після
зібрання урожаю оливки заливають соляним розчином і згодом консервують
для збереження свого ніжно-зеленого кольору.
      Маслини ж збирають в січні-лютому і переважно використовують для
вироблення оливкової олії, а для того, щоб потрапити на стіл у вигляді
закуски або додатка до страв потребують більш ретельної обробки, оскільки
містять в собі діючі мікроелементи, які надають їм гіркуватого присмаку.
Часто для їх консервації використовують різні спеції для покращення
смакових якостей.

Користь оливок:
 плоди добре та швидко засвоюються організмом і таким чином
покращуються процеси травлення;
 вітамін А сприяє росту волосся та надає йому блиску;
 вітаміни групи В діють як релаксанти;
 фолієва кислота та вітаміни В4 – впливають на обмін речовин;
 вітамін Е – покращує стан шкіри та розгладжує зморшки;
 вітамін К – впливає на процеси кровообігу і зсідання крові;
 регулярне вживання оливок покращує зір;
 регенеративна функція допомагає швидшому загоєнню ран;
 позитивно пливає на стан кісток та суглобів;
 нормалізують роботу сечо-статевої системи.

Особливих протипоказань оливки не мають. Вживати їх не можна тільки
людям з холециститом через їхню жовчогінну дію.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner