Кошик
24 відгуків
+380960959956
УкраїнаЛьвівська областьЛьвіввул. Жасмінова, 5
Чай. Кава. Солодощі. Спеції.

Желфікс – що це?

Желфікс – що це?
     Желфікс – що це? Це один з незамінних помічників хороших
господарів та господинь. Саме він часто допомагає у приготуванні десертів,
запашних зимових заготівок, бо є дуже легкий у використанні. Солодощі, які
готуються за допомогою желфіксу, зберігають природній свій колір та смак
та набуває форми желе.
     Желфікс виготовляється на основі натурального компоненту пектину,
через що і має желейну основу. Найчастіше його використовують для
приготування варення чи повидла, джему чи мармеладу або навіть
мармеладу. Часто його називають компонентом «п’ятихвилинкою», адже
швидкість приготування ласощів є практично моментальною. Навіть
недосвідчена людина, яка немає точного рецепту може приготувати щось з
желфіксом, за допомогою надрукованого на ньому рецепті.
      Між желфіксом та желатином існує суттєва відмінна риса. Перший
виготовляється виключно з природніх рослинних компонентів і тому не
залишає м’ясного присмаку як желатин, який має тваринне походження.
Таким чином він підходить для вживання абсолютно усім, включаючи
вегетаріанців та веганів, та дозволений для використання у піст.
      Пектин (Е440), з якого складається желфікс, – це полісахарид, який є у
всіх овочах і фруктах. Його використання дозволяє зменшити кількість цукру
у варенні, джемі, повидлі чи мармеладі. Цитрусові та яблука – це фрукти з
найбільшим вмістом пектину, якого особливо багато в шкірці та насінинах.
На українському ринку найпопулярнішим є желфікс фірми “Dr. Oetker”, який
є двох видів «Желфікс 1:1» та «Желфікс 2:1».
       З додаванням желфіксу потрібно бути обережними, оскільки
недостатня його кількість призведе до того, що солодощі не загуснуть, а
через надлишок з’явиться сторонній присмак. Найкраще дотримуватись
інструкції і використовувати одну упаковку пектину на один кілограм цукру.
Додавати його потрібно у кип’яче варення/джем/повидло тощо, але перед
цим необхідно змішати його з невеликою кількістю цукру, щоб він
рівномірно розподілився. Якщо цього не зробити, то желфікс може збитися в
грудку і після цього стане не придатним до застосування.
       Варити пектин також треба недовго, так як після 5 хвилин він втрачає
свої желейні властивості, а застигає желфікс так само як желатин –
охолодженим. При великій кислотності вихідних продуктів потрібно додати
або більше, або більше пектину, оскільки в кислому середовищі його
властивості зменшуються.
Контакти
+380960959956
УкраїнаЛьвівська областьЛьвіввул. Жасмінова, 5
Інтернет магазин чаю, кави, солодощів та спецій.
+380960959956
Менеджер